Under din boende tid

Bra att känna till under boendetiden
Under din boendetid på ebo ska du ta väl hand om din lägenhet och om alla utrymmen i övrigt. Om du upptäcker något fel som skulle kunna leda till att lägenheten eller huset skadas om det inte rättas till, ber vi dig att omgående anmäla detta.

Felanmälan
Om det har hänt ett fel som du vill ha avhjälpt inne i lägenheten, i tvättstugan eller ute i området felanmäler du antingen via ”Mina sidor”. på ebo:s hemsida eller till vår centrala felanmälan, telefonnummer 0413-59 94 20. Felanmälan är bemannad dagtid mellan 08.00 - 12.00 och 13.00 - 15.00.

Fastighets och störningsjouren
Vid allvarliga och akuta fel som inträffar efter våra ordinarie arbetstider – kontakta Securitas 010-47 05 155. Om du låser dig ute ringer du samma nummer. Securitas larmcentral vidarebefordrar anmälan till Lås & Larmteknik i Eslöv. Kostnaden för att få öppnat är 500 kr, som skall betalas vid öppning.

För att garantera hyresgästernas trygghet måste legitimation samt gällande hyreskontrakt visas vid öppning. Obs! Vid utryckning av störningsjour (vid en konstaterad störning) debiteras hyresgästen utryckningskostnaden. Vid problem med skadedjur, kontakta Anticimex 042-16 35 50

Mitt ansvar som hyresgäst
Som hyresgäst har du ansvar för att vårda och sköta om din lägenhet. I det ansvaret ingår bland annat att regelbundet tömma och rensa golvbrunnen i badrummet, byta säkringar och lampor. Det är viktigt att du inte häller ut matolja i köks- eller badrumsavloppet.

Du behöver aldrig betala för fel eller brister som beror på normalt slitage eller ålder. Däremot måste du betala för överslitage eller skadegörelse i lägenheten. Du kan också bli skyldig att betala om du inte anmält ett fel eller någon brist som senare leder till en större skada. Om du vill göra mindre renoveringsarbeten på egen hand går det bra. Du får då själv stå för både arbete och material. Det vi kräver är att arbetet ska vara fackmässigt utfört och att du följer eventuella krav på särskild behörighet. Du bör alltid först höra med din fastighetsvärd om du vill göra större ändringsarbeten i lägenheten.
Tänk dig för innan du borrar hål för att sätta upp en platt-TV eller hyllor. Det kan bli många hål på en liten yta, vilket kan anses som onormalt slitage. Du blir då ersättningsskyldig den dagen du flyttar.

Hemförsäkring
När du tecknar hyresavtal måste du alltid ha en hemförsäkring hos något försäkringsbolag. I händelse av till exempel brand, inbrott eller vattenskada ersätter inte hyresvärden dig för eventuella privata skador. Vi har endast ansvar för fastigheten. Som hyresgäst kan du teckna hemförsäkrning genom oss hos Länsförsäkringar. Läs mer under fliken Hemförsäkring eller kontakt Marknad/uthyrningsavdelningen.

Miljöhus
Det är viktigt att sortera sina sopor. ebo har fina miljöhus där du kan sortera alla hushållssopor. För grovsopor hänvisar vi till Merab. Där kastar du dessa gratis.

Tvättstuga
Tvättstugan är ett viktigt gemensamhetsutrymme. Var och en som nyttjar tvättstugan måste städa efter sig. Följ anvisningarna för tvättmaskinerna noga. Om någon maskin eller något torkskåp går sönder, vänligen gå in på ”Mina sidor” och anmäl felet.
Lämna alltid tvättstugan i det skick du vill finna den då du själv ska tvätta.

Balkong
Använd inte balkongen till att skaka mattor eller liknande. Använd elgrill om du vill grilla. Det är inte tillåtet att använda någon annan sorts grill. Om du vill sätta upp balkonglådor, ska de placeras innanför räcket.

Uteplats
Om det finns en uteplats till din bostad, ansvarar du för skötseln av denna. I ansvaret ingår att se till att den är i gott skick.

Visa hänsyn till dina grannar!

Tänk på att alltid visa hänsyn till dina grannar oavsett vilken tid på dygnet det är.
Vid upprepade störningar kan du bli uppsagd. Observera att du också ansvarar för hur dina gäster uppför sig. Om du blir störd av dina grannar eller om de visar dålig hänsyn ska du naturligtvis prata med oss. Glöm inte att vi har störningsjour som arbetar dygnet runt.
Tips: Om du ska ha fest, underrätta gärna dina grannar först! Tänk också på att det finns hörlurar till stereon om du tycker om att lyssna på musik på hög volym.

Antenner mm
Parabolantenner, skyltar, markiser eller liknande får inte förankras i fastighetens fasad.

Rökförbud
Det är naturligtvis inte tillåtet att röka i till exempel hissar, trapphus, tvättstugor, källare eller på vindar. Att röka på balkongen kan också vara känsligt. Ta hänsyn till dina grannar!

Att hyra ut i andra hand
Som hyresgäst på ebo har du möjlighet att hyra ut din bostad i andra hand om det finns särskilt goda skäl för detta. Exempel på sådana skäl är om du fått ett tillfälligt jobb utomlands eller ska studera på annan ort under en tidsbestämd period.
För att ebo ska ge sitt godkännande, måste en ansökan om andrahandsuthyrning fyllas i innan uthyrning sker.
Om andrahandsuthyrning sker innan ebo hunnit godkänna den, eller helt utan ebo:s kännedom, kan det leda till uppsägning av hyresavtalet.
Glöm inte att till din ansökan bifoga eventuella intyg eller övrig dokumentation där anledningen till andrahandsuthyrningen anges.

Garage eller extra förråd
När vi får in uppsägningar om garage och förråd, lägger vi ut dessa på vår hemsida. Om du har frågor, kontakta ebo på telefonnummer 0413-59 94 00 eller via mail, info@ebo.se 

HLU eller Tillval
Vill du göra standardhöjande åtgärder eller byta tapet, golv eller annat som innefattas av HLU, kontakta ebo på telefonnummer 0413-59 94 00 eller via mail: info@ebo.se 

 

 

 

 


  • eslövs bostads ab
  • |
  • Box 225, 241 23 Eslöv
  • |
  • Besöksadress: Repslagaregatan 2
  • |
  • Tel: 0413 - 59 94 00
  • |
  • Fax: 0413 - 176 67