Nu börjar vi bygga Trygghetsboendet Gåsen

 Första spadtag Trygghetsboendet Gåsen

Bildtext: Mikael Wehtje (styrelseordförande Ebo), Louise Palm (affärschef NCC) och Kristina Forslund (VD Ebo) tar det första spadtaget på trygghetsboendet Gåsen.

Nu har vi äntligen haft officiell byggstart för trygghetsboendet Gåsen i centrala Eslöv. Den 5 april tog styrelseordförande och VD från Eslövs Bostads AB samt affärschef från NCC det första spadtaget.

På Kvarngatan 29 bygger Ebo, tillsammans med NCC, 38 lägenheter i kommunens första kommunala trygghetsboende. Boendet, som är ett samarbete mellan Eslövs Bostads AB och kommunen, innebär ett unikt boende för personer över 70 år. Lägenheterna är tillgänglighetsanpassade och hyresgästerna kommer ha tillgång till en gemensamhetslokal med värd-/ eller värdinnefunktion.

- Jag ser fram emot ett gott samarbete med både NCC och kommunen för att kunna erbjuda en ny form av trygghetsboende där vi som fastighetsägare är med och utvecklar boendealternativen i kommunen, förklarar Kristina Forslund, VD på Eslövs Bostads AB.

Genom att skapa fler alternativa boendeformer för en av de åldersgrupper som växer mest i kommunen bidrar Eslövs Bostads AB som kommunal fastighetsägare till att bygga och erbjuda bostäder för alla.

- Vi är otroligt glada att nu påbörja bygget och därmed inom en snar framtid kunna erbjuda våra äldre Eslövsbor ett tryggt boende i en social miljö, säger Mikael Wehtje, styrelseordförande på Eslövs Bostads AB.

Skulle du vilja bo i vårt nya trygghetsboende?

Läs mer och anmäl ditt intresse