Registrera dig i vår bostadskö

Det första du måste göra när du vill söka lägenhet hos oss är att skapa en kostnadsfri profil på Mina sidor och därefter fylla i en intresseanmälan.

Om du har frågor eller behöver hjälp med din ansökan kan du kontakta våra kundvärdar på telefon 0413-59 94 00, vardagar mellan klockan 10:00 och 12:00.

Vem kan registrera sig och söka lägenhet?

Är du över 16 år kan du registrera dig i vår bostadskö och på så sätt börja samla köpoäng. Du måste dock vara 18 år samt uppfylla övriga kriterier för att kunna söka och få lägenhet.

Söktid och köpoäng

Söktiden är den sammanlagda tid som din intresseanmälan har funnits i vårt intresseregister. Då det är många sökande till våra lägenheter är det den sökande med längst söktid, och som uppfyller övriga kriterier i vår hyrespolicy, som blir tilldelad lägenheten.

Från den dagen då du skapat en profil och gjort en intresseanmälan börjar du samla köpoäng, du får en poäng per dag som du står i vår kö. Dina köpoäng är personliga och kan inte överlåtas till någon annan.

Förnya din ansökan var sjätte månad

Genom att logga in på Mina sidor hålls din ansökan uppdaterad. Det är viktigt att du komma ihåg att göra detta var sjätte månad då dina köpoäng annars raderas och din söktid börjar från noll.

Har du inte tillgång till internet kontaktar du våra kundvärdar på telefon 0413-59 94 00 eller besök oss på Repslagaregatan 2 under våra öppettider, så hjälper vi dig att förnya din ansökan.

Det är viktigt att din profil är uppdaterad och korrekt, så att dina uppgifter stämmer överens med lägenheten som du gör en intresseanmälan på. Du ändrar dina uppgifter genom att logga in på Mina sidor och öppna upp fliken Intresseanmälan lägenhet.

Medsökande

Är ni mer än en person som ska stå på lägenhetskontraktet ska ni båda stå som sökande. Du lägger till medsökande genom att klicka i bocken för medsökande och fylla i den medsökandes uppgifter.

Du kan inte söka en lägenhet till någon annan, till exempel att som förälder söka en lägenhet och sedan låta min son/dotter bo i den.

Ange korrekt e-postadress i din ansökan

För att säkerställa att du får information om lediga lägenheter är det viktigt att du anger korrekt e-post. Får du trots detta inga meddelande kan du undersöka inställningarna för skräppost i ditt e-postprogram så att inte mail från oss av någon anledning klassificerats som spam/skräppost och därmed blockerats.