Grattis till vinnarna!

Vinnaren i Ebos uteplatstävling 2023 i sin trädgård

Inför sommaren utlyste vi en tävling till våra hyresgäster som har uteplats eller balkong och vi fick många fina bidrag. Vi vill uppmuntra och inspirera till att ta god hand om uteplatser och balkonger för vi vet hur stor påverkan det har på trivseln i närområdet. Några som verkligen älskar sina uteplatser och balkong är årets vinnare. Kriterierna för tävlingen var: välskött utrymme, blommor och växter, personlighet och charm samt nyttjande av utrymmet.

Första pris gick till Ann-Charlotte Svensson som bor på Sallerup. Ann-Charlotte har verkligen tagit vara på utrymmet och skapat en uteplats som inte bara är en plats för njutning och rekreation för henne själv, utan också till glädje för grannar och förbipasserande. Med hjälp av blommor, noga utvalda trädgårdsprydnader och solcellsbelysning med varmt ljus har hon skapat en uteplats som är vacker även på kvällarna. Till och med på hösten och vintern ser Ann-Charlotte till att trädgården är inbjudande och behagligt upplyst.
    - Jag älskar min trädgård! Den är verkligen min plats för återhämtning, säger Ann-Charlotte.
   Ett besök i Ann-Charlottes trädgård räcker för att se att den kärleken är besvarad.

På ”nya” Sallerup i ett tvåvåningshus med radhuskänsla bor Christina Johnsson på andra våningen, hon är vår andrapristagare. Christina har en stor balkong med öppen utsikt över fälten intill, med känslan av att vara på landet men samtidigt i stan. På den långa balkongen har Christina skapat en plats där såväl människor som fåglar och insekter trivs. Hortensia, perukbuske, dvärgfjärilsbuske, chokladmynta och funkia är bara några exempel på växtligheten. Tre fågelholkar och lika många insektshotell står till buds för flygande besökare.
   - Numera köper jag mest perenner och man får ju välja sådana som inte blir alltför stora, eller så får man hålla efter dem och klippa ner dem, säger Christina.
   Christina berättar att hon inte skulle kunna bo i en lägenhet som inte hade balkong eller uteplats och helst skulle hon vilja ha en uteplats på markplan.

Tredje pris gick till Lena Nilsson på Repslagaregatan som har skapat en plats som är till prydnad för hela kvarteret. Hon har tagit vara på utrymmet och skapat inbjudande sittplatser där man kan umgås eller bara njuta av blommor och grönska. Vi har tyvärr inte haft möjlighet att träffa Lena för en intervju.

Ett stort GRATTIS till vinnarna! Vi vill också tacka alla er som skickat in bidrag till vår tävling och som verkligen tar hand om era uteplatser och balkonger och gör dem till platser att njuta av.

 

 

 

 

 

 

 

Vinnaren i Ebos uteplatstävling 2023 i sin trädgård
Förstapristagaren Ann-Charlotte ser till att uteplatsen sprider glädje hela året.

Andrapristagaren i uteplatstävlingen 2023
Christina njuter av utsikten mot fälten från sin balkong.


Tredjepris i uteplatstävlingen 2023
Lena har skapat flera olika rum på sin uteplats.