Underhåll och tillval

Anpassa efter din smak

Vi vill att du ska trivas i din lägenhet, därför har du möjlighet att anpassa din lägenhet så att den känns personlig och passar din smak. I vår webbshop kan du välja nytt golv eller ny väggfärg. I köket kan du få nya köksluckor, handtag och bänkskiva som gör att det känns som ett nytt kök. Om det är tekniskt möjligt i just din lägenhet kan du välja att installera diskmaskin eller tvättmaskin, eller kanske handdukstork i badrummet. I vissa fall kan du till och med välja en inglasad balkong. De här alternativen ingår i våra tillval och innebär ett tillägg på hyran från det att installationen är färdig. 

Fixa själv - får jag det?

Vill du hellre måla eller tapetsera själv kan du så klart göra det. Då står du som hyresgäst själv för hela materialkostnaden. Arbetet ska utföras fackmannamässigt och du bör tänka på att du vid flytt kan komma att bli skyldig att återställa lägenheten om arbetet är bristfälligt utfört eller om färg- och tapetval gör lägenheten svåruthyrd. Vi rekommenderar att du kontaktar en kundvärd innan arbetet påbörjas. 

Sköt om din lägenhet

Som hyresgäst har du ansvar för att sköta om din lägenhet. Du behöver aldrig betala för fel eller brister som beror på normalt slitage eller ålder. Däremot behöver du vid flytt betala för överslitage eller skadegörelse i lägenheten. Det är också viktigt att du anmäler fel eller brister som kan leda till större skada, annars kan du bli skyldig att betala dessa. Tänk på att rökning inomhus eller frekvent fritering av mat kan innebära att lägenheten kan behöva renoveras efter flytt och att kostnaden då hamnar på den avflyttande hyresgästen. Stora mängder borrhål i väggar kan också räknas som överslitage som gör hyresgästen ersättningsskyldig.  


 

Webbshop för HLU och tillval hittar du på Mina sidor under Mina kontrakt, Butik. 


Interiörbild vardagsrum
Bild: Sebastian Ekberg