Trivsel och trygghet

Att bo i hyresrätt innebär mycket frihet och tid över för annat men även som hyresgäst har du ansvar för att ta väl hand om din lägenhet och övriga gemensamma utrymmen. Här kan du läsa om hur du och dina grannar kan bidra till ett tryggt och trivsamt boende.

Ljud och oljud

När du bor i ett hus med många andra människor är det viktigt att visa hänsyn, till exempel genom att se till så att dina grannar inte störs av ljud från din lägenhet. Undvik till exempel att dammsuga och tvätta sent på kvällen. En del förekommande ljud måste man dock alltid räkna med i flerbostadsområden.

Observera att du också ansvarar för hur dina gäster uppför sig. Om du blir störd av en granne är det alltid bäst att först ta direktkontakt med personen som stör, kanske är inte grannen medveten om att beteendet är störande.

Om detta inte hjälper kontaktar du vår störningsjour på telefon 010 - 47 05 155.
(Utryckning vid en konstaterad störning debiteras den störande hyresgästen.)  

Rökning

Tänk på att rökning i bostaden kan medföra en extra kostnad vid utflytt. Rökning i gemensamma ytor såsom hiss, trapphus, tvättstuga, källare och vind är inte tillåtet. Att röka på balkongen kan också vara känsligt då röken kan påverka din granne.

Skadedjur

För att förhindra uppkomsten av skadedjur får inga matrester, sopor eller fågelfrön placeras utomhus.
Vid problem med skadedjur kontakta Anticimex på telefon 0752-45 10 00.