Dags att flytta

Säga upp kontrakt

Uppsägningstiden inleds vid månadsskiftet efter att uppsägningen kommit in till oss. Om du säger upp bostaden den 24 april börjar uppsägningstiden att gälla från den 1 maj. Normal uppsägningstid är tre månader, vid dödsfall en (1) månad. Tänk på att du också måste säga upp eventuell garageplats, parkeringsplats och förråd.

Digital uppsägning av kontrakt

För att säga upp ditt kontrakt digitalt behöver du vara registrerad på Mina sidor. När du signerar ska du använda Bank-id. Tänk på att om ni är två som står på kontraktet behöver båda signera med sitt eget Bank-id.

Visning av din bostad

Du måste vara beredd på att visa bostaden du ska flytta ifrån till intressenter som får erbjudande om att flytta in. Vanligtvis tar vi kontakt med dig för att komma överens om en tid för visning som passar er båda.

Besiktning

I anslutning till flytten görs en slutbesiktning som du bör vara med på. Beställ tid för besiktning hos våra kundvärdar.

Före besiktningen är det viktigt att tänka på följande: All utrustning som tillhör bostaden (dörrar, hatthyllor, gardinbeslag och så vidare) måste finnas i bostaden vid besiktningen. Bostaden ska vara flyttstädad, det vill säga rengjord även under badkar, bakom spis och element o.s.v. Glöm inte balkong och förrådsutrymmen. Dekaler och klisterremsor ska vara borttagna. Vid skador eller onormalt slitage på bostaden kan du bli ersättningsskyldig.

Om vi upptäcker brister vid första besiktningen och vi behöver göra en ombesiktning, kommer hyresgästen som flyttar att debiteras en kostnad på 500 kr. Samma summa (500 kr) debiteras vid en bokad besiktning som inte kan genomföras på grund av hyresgästen. Meddela oss så tidigt som möjligt vid förhinder.

Nycklar

Samtliga nycklar som du kvitterat ut måste lämnas tillbaka när du flyttar. Om inte alla nycklar lämnas in blir du ersättningsskyldig. Nycklarna lämnas i samband med besiktningen. Nycklar får inte överlämnas direkt till den nya hyresgästen.

Ta med allt som tillhör dig när du flyttar

När du flyttar ska du inte bara ta med dig alla dina tillhörigheter som finns i bostaden, utan också de saker som du förvarat i förråd, garage och på balkong/uteplats.

Grovavfall som möbler, TV-apparater och farligt avfall som färgburkar, kemikalier, batterier, lysrör med mera ska lämnas på kommunens återvinningscentraler, inte i våra miljöhus. Lämnar du kvar grovavfall eller farligt avfall på bostadsområdet kan du bli debiterad.

Digital-tv-box och mediaomvandlare

När du flyttar ska du kontakta Telia på telefon 020-20 20 70 för information om hur du returnerar digital-tv-boxen. Om din bostad har en mediaomvandlare ska den vara kvar i bostaden.        

Städning

Bostaden ska vara i bra skick när du flyttar. Var därför noggrann när du flyttstädar. Alla utrymmen som tillhör bostaden måste städas, inklusive balkong, förråd och eventuellt garage. Bostaden måste genomgå besiktningen utan anmärkning och nästa hyresgäst ska kunna flytta in utan ytterligare städning. Om inte städningen blir godkänd kommer du att bli debiterad i efterhand.