När du flyttar in

När det är dags för flytt finns det en hel del att tänka på och saker som måste fixas. Här har vi samlat info om hur det funkar när du flyttar in i en av våra lägenheter men också annan praktisk information som kan vara lätt att glömma.

Tillgång till lägenheten

Första vardagen i varje månad räknas som inflyttningsdag. Från och med klockan 13:00 denna dag har du tillgång till din nya lägenhet. Om den 1:e infaller på en lördag, söndag, allmän helgdag, midsommarafton, julafton eller nyårsafton flyttar du in först nästkommande vardag.

Nycklar

Nyckelutlämning sker på vårt huvudkontor efter avtalad tid med en av våra kundvärdar. När du hämtar dina nycklar ska du visa ditt hyresavtal, legitimation samt kvitto på att första hyran är betald.

Om du behöver låna grindnyckel för att komma in med bil på bostadsområdet tar vi ut en depositionsavgift på 500 kronor. Återlämnas inte grindnyckeln inom angiven tid tar vi ut en avgift på 1500 kronor. Grindnyckeln hämtas och lämnas i receptionen på vårt huvudkontor under ordinarie öppettider.

Besiktningsanmärkningar

Om du upptäcker onormalt slitage eller något fel som inte är upptaget på besiktningsprotokollet har du åtta dagar på dig räknat från inflyttningsdagen att höra av dig till din kundvärd som nås via telefon och e-post.

Övrigt att tänka på 

Adressändring

Ändra din folkbokföringsadress på Skatteverkets hemsida. Kontakta även Svensk Adressändring på telefon 0771-97 98 99, eller ändra direkt på adressandring.se. Alla uppgifter som du behöver till adressändringen finns på ditt hyresavtal.

Hushållsel

Vi på Eslövs bostads AB anmäler till nätleverantören att du flyttat in. Efter inflyttning kan du som hyresgäst sen själv förhandla ditt elavtal. Glöm inte säga upp ditt tidigare avtal innan du flyttar!

Hemförsäkring

I händelse av till exempel brand, inbrott eller vattenskada ersätter inte hyresvärden dig för eventuella privata skador. Som boende hos oss måste du därför alltid ha en hemförsäkring.

Läs mer om hemförsäkring

Telefon och bredband

Anmälan om flytt eller uppsägning av abonnemang gör du till din leverantör.

Ladda hem vår app

Glöm inte att ladda hem vår app för kontinuerlig information om ditt boende! Du hittar den i Appstore och på Google Play - sök på Eslövs Bostads AB