Porttelefon och taggsystem för dörröppning

I flera av våra fastigheter har vi porttelefon och taggsystem för dörröppning. Vid problem med porttelefon eller tagg ber vi dig att göra en serviceanmälan. 

Så här fungerar din porttelefon

Vid entrén sitter en porttelefon. Det är på den dina besökare ringer upp dig för att bli insläppta. Porttelefonen använder du också för att låsa upp entrédörren med din tagg, håll taggen mot det markerade området.

Inställning i din telefon

När du flyttar in i din lägenhet kopplas porttelefonen till din mobiltelefon (det görs av personal på Ebo). Tänk på att lägga in numret som visas när porttelefonen ringer i din telefonbok, så vet du när du får besök.

När porttelefonen ringer öppnar du genom att trycka * (stjärna) eller 5 (fem) på din telefon. För att neka dörröppning tryck # (fyrkant) eller lägg på luren.

Porttelefonen kommunicerar via telesystemet och/eller till en svarsapparat monterad i lägenheten. Om porttelefonen ringer till din telefon, måste telefonen kunna hantera tonval. Har du en trådlös telefon kan du behöva aktivera tonvalsfunktionen i denna (titta i telefonens manual).

 

 

Smartphone med appar

Bild: Pixabay