Värme och vatten

En temperatur på runt 21 grader anses allmänt som den mest hälsosamma. Vi har en överenskommelse med Hyresgästföreningen att under höst/vinter/vår hålla minimum 20 grader i våra lägenheter. När vi kontrollmäter temperaturen gör vi det i mitten av rummet och med bra mätinstrument. 

Högre temperatur som tillval 

delar av vårt bestånd finns möjlighet att mot en tilläggskostnad öka temperaturen i din lägenhet. Kostnad för detta regleras efter aktuellt fjärrvärmepris och avtal skrivs på ett år. Kontakta en kundvärd om du vill undersöka möjligheten till temperaturhöjning i din bostad.

Är det för varmt i din lägenhet?

Vid varm väderlek är det oundvikligt att det även blir varmt inomhus. Då bostäders ventilationssystem normalt inte har komfortkyla innebär det att den varma luften kommer in genom ventilation och fönster för att sedan stanna kvar i lägenheten. Det du själv kan göra är att vädra på skuggsidan och under natten. Se till att mörklägga fönster som ligger i solljus under dagen med persienner eller rullgardin och håll fönstren stängda när det är varmare ute än inne.

Är det för kallt i din lägenhet?

Om du tycker att det är kallt i din bostad, vänta gärna någon dag med att göra serviceanmälan. Särskilt i början och slutet av den kallare årstiden kan det vara stora variationer i utomhustemperaturen. När vädret slår om snabbt, hinner inte alltid husets värmesystem ställa om sig och producera mer värme.

Om det har gått några dagar och det fortfarande är kallt i din lägenhet rekommenderar vi att du gör en egen mätning av temperaturen innan du gör en serviceanmälan. Mätningen ska då göras i mitten av rummet eller minst en meter från yttervägg och på en meters höjd från golvet.

 

flicka hoppar i föräldrarnas säng
Bild: iStock