Om du anmäler dig till autogiro, kommer dina betalningar till oss att ske automatiskt. Det enda du behöver göra är att se till att det finns pengar på kontot. Du riskerar därmed inte att få någon dröjsmålsränta eller förseningsavgift. Du behöver inte heller betala långt i förväg, vid till exempel semesterresa.

För att anmäla till autogiro behöver du skicka in en ifylld autogiroblankett. Ladda ner blankett här eller kontakta oss för utskick.

Autogiroblankett

En skriftlig bekräftelse på att medgivandet är registrerat kommer sedan från din bank. Betalning via autogiro börjar gälla när du får en hyresavi med texten ”makulerad” på raden för summan. Därefter skickas hyresavier ut endast när det sker någon förändring på hyresbeloppet, till exempel i samband med hyreshöjning.

Täckning

Det måste finnas täckning på kontot senast dagen innan förfallodagen. Det går inte att sätta in pengar samma dag som hyran ska dras. Skulle täckning saknas måste manuell inbetalning göras omgående för att undvika försenings- och kravavgifter.

Vilken dag dras autogirot?

Autogirot dras alltid natten mot den sista i månaden om förfallodagen infaller en vardag. Om den infaller under en helgdag dras beloppet föregående bankdag/vardag.

Byte av konto/bank

Om du byter konto eller bank ska du kontakta din bank.

Avanmälan

Om du vill avanmäla autogirot ska du kontakta din bank.